Je bekijkt nu Gemengd Koor Zanglust Drempt stopt na 98 jaar

Gemengd Koor Zanglust Drempt stopt na 98 jaar

De Gemengde Zangvereniging Zanglust Drempt wordt na 98 jaar opgeheven. Dorpshuis Drempt was jarenlang het thuishonk van deze vereniging. Donderdagavond 27 juni was de laatste repetitieavond. In besloten kring werd afscheid van elkaar genomen en werden de jubilarissen Ria Geurts en Willy van der Meij gehuldigd ter gelegenheid van 50 jaar lidmaatschap.

Voorzitter Jos Buiting maakte onlangs openbaar dat tot zijn grote spijt het koor van vereniging Zanglust ophoudt met haar bestaan. Het koor telt nog maar dertien leden. Door de kleine bezetting, een ongelijke stemverdeling, vergrijzing en regelmatige absentie wordt het steeds lastiger om te repeteren en zit een artistieke uitdaging er niet meer in. Bovendien worden de kosten voor dirigent, pianist en zaalhuur voor de kleine groep te hoog.

27 juni werd in het bijzijn van enkele naasten de allerlaatste repetitieavond gehouden. Op de valreep werden nog twee jubilarissen in de bloemetjes gezet. Zowel Ria Geurts als Willy van der Meij zijn 50 jaar lid van de vereniging en werden benoemd tot ereleden.

De toneelgroep blijft overigens wél actief en is op weg naar het 100-jarig bestaan van ‘Zanglust’ in 2026!

• omslagafbeelding: Ria Geurts en Willy van der Meij (foto Johan Braakman)