BuitenSchoolse Opvang Spelenderwijs

naschoolse- en vakantieopvang 4 tot 13 jaar

Buiten schooltijd willen kinderen leuke dingen doen. Lekker (buiten) spelen, ontspannen en plezier maken met vriendjes. En dat allemaal het liefst in een vertrouwde omgeving. SpelenderWijs biedt zowel voorschoolse-, naschoolse- en vakantieopvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar, waarbij het accent ligt op zinvolle vrijetijdsbesteding.

SpelenderWijs werkt met het activiteitenprogramma van DoenKids. Dit programma maakt het mogelijk om samen met kinderen leerzame activiteiten te kiezen, waarbij een goede balans tussen activiteiten binnen en buiten geboden wordt. Wat dacht je van samen een moestuin inrichten, knutselen met afval of te gekke TikTok-dansjes bedenken?

Ieder kind krijgt alle ruimte om dingen op zijn eigen manier te ontdekken en te doen. De pedagogisch medewerkers helpen jouw kind hierbij. School en BSO werken vanuit dezelfde pedagogische visie en pedagogisch medewerkers werken nauw samen met de leerkracht van je kind. En als het nodig is ook met zorgprofessionals. Zo krijgt je kind precies datgene wat hij nodig heeft om zich buiten schooltijd prettig te voelen en verder te ontwikkelen. De overgang van school naar BSO voelt dus heel veilig en vertrouwd.

De BSO-ruimtes zijn sfeervol en huiselijk ingericht. Ondanks dat ze in een schoolgebouw zitten, wordt altijd gezorgd voor meubilair die huiselijk aandoet zoals een bank, zitzakken, grote eettafel en veel spelletjes. Kinderen mogen meedenken over de inrichting en over de speelmaterialen. Die zijn er voor iedere leeftijd genoeg.