Toneelvereniging Zanglust

Zanglust is in 1926 op initiatief van Dominee Nuis opgericht. De vereniging begon met maar liefst 35 leden. De eerste openbare uitvoering vond plaats in maart 1927, waarbij de formule van zang en toneel werd gekozen, een succesformule die maar liefst 80 jaar standhield.

In 2006 vond er een scheiding plaats tussen de zang- en toneeldisciplines. Sindsdien geeft het het koor in het voorjaar een concert en zet de toneelgroep in het najaar een stuk op de planken. Deze verandering heeft geleid tot een langere repetitietijd voor de toneelgroep en een betere akoestiek voor het koor.

De repetities van de vereniging vinden plaats in het Dorpshuis Drempt. Deze locatie biedt een mooie accommodatie met goede akoestiek, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de repetities. De repetities zijn in principe elke donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur.

Toneelvereniging Zanglust blijft een belangrijk onderdeel van de gemeenschap in Drempt en blijft zich inzetten voor het bevorderen van de liefde voor zang en toneel.